Ord i tid och otid

I mörkret, när jag lägger min kind mot din axel kommer ledsamheten över mig och jag säger det: Under närheten och glädjen och skrattet finns den nu, hela tiden, stråk av ledsamhet som ibland sköljer över mig. Över hur det är och vilket sopigt läge som uppstått och hur i hela fridens namn jag ska hantera den…

…och så är jag arg också, på dig, på något underligt sätt, för att du ändrat dig… Jag var så tydlig när jag träffade dig, för att aldrig mer behöva hamna i det här läget… Det är ingens fel att det nu är som det är, men det är likväl himla orättvist…

Du är tyst, för vad kan man säga…

Dessutom är det osmart av mig att ta det här nu, för jag vet att det inte är din klokaste stund på dygnet, de där minuterna som rymms mellan ögonblicket du lägger dig ned och nästa, när du somnat. (Just den talangen är jag mycket mycket avundsjuk på. Tänk att alltid alltid somna gott!)
Risken är överhängande att du faktiskt somnar ifrån mig, ifrån mig och min ledsenhet och mitt i mitt resonemang.

Jag hör hur du andas tungt och jag bestämmer mig för att vända mig undan eftersom jag vet att du tycker att det blir för varmt om jag ligger för nära för länge.
Ja.
Jag är ledsen.
Men det går ju över, och det finns ju bättre tillfällen att prata om det här.
Men jag är ledsen.

Men av min rörelse blir till intet, för du håller i min hand.

Du har inte somnat ifrån mig.

Jag ÄR inte ensam i det här eländiga läget.

I min hand håller du stadigt och din fot söker mitt ben och den ordlösa närheten är.

Inquietum est cor nostrum, donec requiescat in te.

 • Z

  tips nr 2: Han har lätt för att somna därför att han inte grubblar över dig och inte undrar vad du känner. Skäm inte bort honom.

  Försökte tyda ditt bloggnamn:
  Vårt frågande hjärta, du har ro?

  Ok, my Latin is rusty.

 • Fröken Underbar

  Det var ju förväl att han väntade med den där sömnen…

  Ska vi äta lunch på…på…på…fredag? Nej…du jobbar då va…ska vi kramas?

 • Ms Garbo

  Z Ditt latin ÄR rostigt. Mitt är inte alls, jag litar till andras kompetens.

  “Oroligt är mitt hjärta, tills det finner vila i Dig”

  Jag avundas människor som är så trygga att de helt enkelt inte oroar sig.
  Jag övar på det där, det går väl sådär.

 • Ms Garbo

  Z.

  Sorry. VÅRT hjärta, inte “mitt”. Oroligt är vårt hjärta, tills det finner vila i Dig.

  Förlåt att jag är lite nyfiken, men vad är tips nr1?

  (Skämmer jag bort honom? Antagligen…)

 • Ms Garbo

  Z

  (Och nu har jag läst dina andra kommentarer och tips 🙂 )

 • Z

  Ok, nu förstår jag:
  Om inte heller DU är säker, blir det svårt att ta tag i det hela. Är han (diamanten) värd att slipa till, liksom? Sån’t kräver en del jobb, men lönar sig, eftersom det sedan blir HAN som blir mer längtande efter DIG.

  Augustinus var en go’ gubbe. (Han är väl författaren till ditt bloggnamn) Gillar hans ena aftonbön:

  Vaka, o Herre, med dem som vakar,
  väntar och gråter i denna natt.
  Sänd dina änglar
  till dem som sover.
  Vårda dina sjuka, o Herre Kristus.
  Ge vila åt de betryckta,
  välsigna de döende,
  ge lindring åt de plågade,
  beskydda de glada,
  allt för din kärleks skull.
  Amen

  Ber den ibland som nattbön, då jag har svårt att sova.

 • Ms Garbo

  Det är väl en sak som kommer med åldern; Tvivlet och förtänksamheten.
  OM man går in i en relation på allvar, bestämmer sig för att försöka “slipa till” en “diamant” så investerar man, man investerar hårt, och just det är något som kräver en smula eftertanke, när det faktiskt finns några “ifs and buts”

  Jaja. Inch’Allah.

  Jovisst är det Augustinus. Jag är inte speciellt väl påläst på honom, men visst var han en go gubbe *s*

  Bönen är fin, det håller jag med dig om.