Salta sillar!


Det är tveklöst den saltaste sill jag någonsin ätit, den jag idag inmundigade, i min morfars sällskap, på Briggen Gerda. Stekt salt sill har jag inte ätit sen… Ja, jag minns inte när det skedde sist. Det står sannerligen inte på min vardagsmeny! Som man kanske kan gissa är Stekt Salt Sill en mycket salt erfarenhet, som passar min morfar, som är en salt seglarkille utmärkt. Jag äter allt, det är få saker jag inte tycker om. (Jag är inte så väldigt förtjust i burk-tonfisk, men kniper det, såvisst äter jag…) Självklart testar jag saltsillen! Salt var den, om någon missat det. Resten av eftermiddagen har jag bälgat i mig loka citron, allt för att desperat ge den där sillen något att simma i. Jösses så salt!
Förresten. Stekt Salt Sill är rysligt salt. Bara så ni vet!

Gerda är på tillfälligt besök här i Stockholm, hon ligger i en av torrdockorna på Beckholmen.
Roligt var det att överraska honom, morfar, för vi träffas inte så ofta, så ett spontant besök så här var festligt. (Jag är barnsligt förtjust i att överraska!)

Jag blir också lite glad i hjärtat över att det finns människor som han, som lägger ner själ och hjärta i att bygga en hel brigg, att bibehålla hantverk som skeppsbyggeri men också konsten att segla fartyg som Gerda.
Jag gick från Beckholmen med ett leende på läpparna.

(och med ett saltbehovet för en hel månad mättat)

Om någon törs undersöka salthalten på stekt salt sill så finns det ett recept på anrättningen här!

.

.

 • Peterlina

  Isch… salt sill…. isch… blä… *spottar och fräser*

  Och LO… det betyder helt enkelt LayOut… svårare än så var det inte. 😀
  Kanske du ska bli scrappare du också? Du får komma och prova hemma hos mig… jaaa! vilken bra idé va?

 • Ms Garbo

  Sillen var salt. Men god. Men salt. Enligt experten i mitt omedelbara sällskap var den faktiskt onödigt salt till och med för att vara saltsill. Men nog var det helt ok, särskilt ihop med potatis och sjöar av löksås.
  Men den hade varit godare om den varit något mindre salt.

  Jag är ju inne i en hysterisk broderiperiod så… men fika kan man ju göra, och då kan du ju visa alla konstiga saker du har. Jag hajjar ungefär hälften av vad du pratar om i din blog 🙂

 • Z

  Vad sade du att sillen smakade?

 • Ms Garbo

  Z

  Salt!!

  *s*