Solfrossa.

Det är ca 24 grader på min balkong nu, dammen porlar stilla och barnskocken nere på gården har glesnat ut betänkligt. Solen har gått ner bakom hustaket mitt emot och svalkan är skön, efter eftermiddagens gassande.

Märkligt nog – och det här förvånar mig lika mycket varje gång det händer – fryser jag.

Det är som att jag blixtsnabbt vänjer mig vid övertrettiogass, jag dricker massor och njuter av värmen, av solen och när den försvinner och lämnar mer normala tempraturer efter sig fryser jag.

Jag har burit ut datorn och sitter här och dricker te.

Trött är jag, efter ett nattskift där jag fick jobba ordentligt för den där usla lönen vi har, och mindre smart var min planering i det att jag bokat tvättstuga till tio.

Men tvättkris rådde, då tvättar man, även om ögonen står i kors.
Det är kul att ha något att kränga på kroppen.

Men nu orkar jag inte mer.
Nu, när svalorna jagar mellan husen, gör jag kväll.

 • Jeez

  Försiktigt med ozonet bara!

  Hoppas du fick en skön natts sömn.

 • Petra

  Och jag har, av någon outgrundlig och högst irriterande anledning, börjat lida så himla mycket av värme. Trettinånting-värme gör mig helt matt och huvudvärkig och svullen i kroppen. Och vår balkong är tydligen toalett för grannskapens möss (det verkar så opraktiskt att klättra upp till sjätte våningen för att skita, men det gör de) så jag är inte säker på att man vill låta balkongen stå öppen om nätterna. Inte för att inte möss är söta, men tänk om de irrar in här och inte hittar ut?!?

 • Ms Garbo

  Petra
  Jag tror nog att möss är mer rädda för dig, än vad du har anledning att vara för dem – tänk så jättelik du måste uppfattas!!
  Men kan verkligen möss klättra sådär?? Och VARFÖR? Vad har de för anledning att klättra upp till er?? Har ni ett sädesmagasin på balkongen??

  Jeez
  Märkligt nog har jag inte bränt mig något, trots att jag är blek som en albyl och varit ute massor. (Nå, nu är jag väl inte jätteblek längre, men nästan)

 • Petra

  Jag är inte rädd för möss, men vill inte ha in dem i lägenheten. De GNAGER ju! 😉 Och närå, vi har inget ätbart (så vitt jag vet) på balkongen – men vem vet vad grannarna har? Vår balkong verkar de ju bara använda som toalett! 😉