De e knas – eller…?


Jag sitter på t-banan, ser reklam för det nyligen renoverade förortskomplexet jag snart passerar och ser också klottret på reklamen.

Sällan ser jag överhuvudtaget reklam, jag filtrerar bort, jag vill inte bli störd i mina synintryck av trams men nu fastnar det här, eftersom klottret faktiskt stämmer med min reflektion.

Dogge, han med Latin Kings, han som gjorde förorten cool och blev – förtjänt eller inte – någon sorts hjälte.

Nu är han iprenman för Elgiganten, och när han inte är det står han i Bredängs centrum, tillsammans med ponnyridningar och ballonger till alla barn.

Har han inte bättre saker att göra?

ELLER

Så kanske det är ganska stort att göra just det, stanna kvar i förorten, skita i att folk viskar “Sell Out” bakom ens rygg och hälsa på småungar i ett betonggrått förortscentrum.

De E Knas

.

  • Drottningen

    Han behöver väl betala hyran han också

  • Jeez

    Så vitt jag har förstått så gör han en del saker rätt billigt -för den goda sakens skull. Medan annat tar han betalt för rejält, för att få mat på bordet. Rätt smart tycker nog jag.

  • Fröken Underbar

    Dogge är faktiskt en reko kis. Han har rätt värderingar inskruvade i huvudet. Självklart måste han som alla andra tjäna pengar (ja mat på bordet och kläder på kroppen) och fastän han är rappare och guvetvad annat i musikstil så ja…jag gillar det han gör just för förortsungar och andra slags bredängsbor.