För mycket.

Man kan tycka att det helt enkelt är för mycket att åka till jobbet på lördag eftermiddag, istället för att äta en god middag med kärleken. Att komma hem när klockan nästan är elva på kvällen.

Men det går.

Man kan tycka att det helt enkelt är för mycket att åka till jobbet på söndag eftermiddag, istället för att äta en god middag med kärleken, och då komma hem halv nio på måndag morgon – när han redan hunnit fara till jobbet. Då har man helt rätt. Det är för mycket.

Om man då ställer sig i duschen, städar sin katts bajslåda och (av bara farten, jag gjorde visst en Frigg Diskar!) hela tvättstugan, dricker lite te och tar några mackor och sedan, arton minuter över ett åker med en buss för att jobba ännu ett arbetspass, då har man passerat alla sunda och normala gränser för länge sedan.

Sen är man hemma ungefär kvart i elva på måndagkvällen, och till sin förvåning upptäcker man att kärleken faktiskt inte gått och lagt sig än, han som ska åka hemifrån till arlanda Långt Före Anständig Tid (vid fem!) följande morgon. Man hinner pussas och säga hej innan den totala kraschen sker. Lyckligtvis i sängen.

Man konstaterar: Det här arbetsschemat är orimligt, omänskligt och olagligt. Sen kan det vara hur frivilligt och dispansgodkänt som helst. Det måste bort.

 • Drottningen

  känner igen det där, sist jag jobbade helg så jobbade J eftermiddag. Alltså, han gick till jobbet vid halv två och kom hem vid 23, jag stack vid 20 och kom hem 8. Lördag eftermiddag ringde han och kollade om jag var vaken och avslutade med “ja.. vi ses väl på måndag då”.

  Inte så bra.

 • Ms Garbo

  Nej. Det är faktiskt fullständigt katastrofalt och helt värdelöst.

  Måste bort.

  När det dessutom är så sopigt betalt att det känns som om man får en örfil när man öppnar lönebeskedet, och jämför med någon lista i slaskonbladet och inser att man ligger ungefär TVÅ TUSEN UNDER jämfört med den listan. Då får det goda humöret sannerligen en slagsida.

 • Fröken Underbar

  Det är helt sanslöst dysfunktionellt. Det ska bort!
  Illa kvickt!

 • Drottningen

  fast jag har alltid undrat över de där listorna… är det inklusive OB eller exklusive? Men annars håller jag ju med, månadens förolämpning kallar jag det

 • Pingback: Eros och Agape « Inquietum es cor nostrum donec requiscat in Te