Extra öppet reservat…!?

I SVD läser jag förvånat: Gör Söder till den toleranta stadsdelen. Låt krogar, butiker, förskolor, socialtjänst och andra som utbildat sig i jämställdhet och fördomar sätta ett regnbågsmärke på dörren.

Jaha.

Om då Söder ska bli bögarnas och flatornas trygga plats, var ska vi lägga reservatet för zigenare någonstans? Och behöver vi inte kanske ett reservat för fysiskt handikappade, där trappor och trottoarkanter är bortbyggda, där inga dörrar är för smala och där man aldrig någonsin är hänvisad till skraltiga varuhissar när man ska ut från biografen efter filmens slut. (Skäms, Filmstaden söder! Och SKÄMS Willys, som BLOCKERAR nämnda varuhiss med… varor!)

…för det vore ju för hemskt om vi skulle ha en tillvaro, ett Stockholm, en värld där alla fick plats, oavsett vilken stadsdel man råkade befinna sig i. Oavsett om man är bög eller kurd. (Och hur gör man om man är både kurd, bög och rullstolsburen??)

Det är väl det som kallas “integration” och det är ju skitjobbigt, för då blir ju vi Svenssons (som varken är cp-skadade, hundägare eller finnar) UTSATTA för en massa KONSTIGA TYPER! (till exempel reklamare, astmatiker eller homofober)

  • Lux

    Jag tycker att vi gör…låt oss säga Gubbängen till ett reservat för homofober istället. De kan få en två-tre hektar där vi andra lovar att inte vifta med vare sig handleder eller regnbågsfanor. Där kan de sitta och skaka av indignation och bögrädsla. Kanske det finns en barack någonstans som vi kan reservera för nassar också, och en för sådana där afa-typer (gärna nära varandra så kan de springa över och slåss lite ibland utan att andra kommer i vägen). Det vore väl lämpligare egentligen?

  • Anonymous

    Mer ghetton till folket helt enkelt. 😉

    Jag skulle vara väldigt glad över att slippa reklamare och slipsnissar. Många ghetton blir det….