Utväxling


Idag ska vi då träffas. Jag ska få lite saker som varit kvar hemma hos dig, du lite saker som legat hemma hos mig.

Jag kan inte påstå att jag ser fram mot mötet, inte efter det där hemska telefonsamtalet i lördags.
Du får tycka vad du vill om mig, det är helt fritt, men du får faktiskt inte säga vad som helst till mig. Jag är en människa, en tänkande och kännande människa, och med det förtjänar jag ett anständigt bemötande.

Kanske har du en bättre dag idag än då.
Jag hoppas det.
Jag hoppas verkligen det, jag önskar att vi kunde kommunicera om allt det här, jag kan ändå inte låta bli att tro att du är för … klok… för att bete dig så här snurrigt.

Jag hoppas att du inte överbevisar mig.

…men jag litar inte en minut på det.

Jag har en stor klump i magen.

Hur rustar man sig inför sånt här?

I harnesk och sköld, så man blir osårbar, oberörbar eller är det precis tvärtom man går till den här sortens möte: just sårbar och mänsklig?
Hur törs man?

Det är så lätt att slå först, så man slipper bli slagen, och så att man får bekräfta att man själv har rätt och den andre fel; är en idiot.

 • Peterlina

  *omtanketänker*

 • Ms Garbo

  Tack.

  (Lite nasselikt, sådär.)

 • Fröken Underbar

  Hmm…jo.
  Det är svårt det där – och modigt! – att stå mitt uppe i det som pågår utan att vifta och veva och anfalla (anfall är bästa? försvar?) innan man vet om man behöver anfalla fäkta och regera.

  Det är mod det.
  Att göra som J. är inte modigt. INte konstruktivt. Inte särskilt…vuxet faktiskt. Han må som sagt må dåligt han med, vara rädd och vilsen. Det är OK att vara det. Frustrerad och besviken och allt det där andra med.

  Men oavsett det. Oavsett vad som helst!! måste han visa dej respekt.

  Att vara arga på varandra kan till och med vara konstruktivt – aggression är en jädra drivkraft ibland – om man lyckas prata med varandra.

  Räta lite rygg och ha med dej vetskapen om att DU försöker göra gott i det här, att Du har den konstruktiva viljan, att DU (oavsett utgång av det här) har gjort allt som stått i Din makt för att få det att fungera. Att han gör som han gör – det kan man knappast göra någonting åt. Förhoppningsvis kommer han att sansa sej en dag och inse ett och annat basic. Vi får som se vad som blir.

  Men Kära, du kan hämta kraft ifrån och känn tryggheten från oss som tar emot dej om du behöver det.

 • Carcol

  *skickar styrkevibbar åt ditt håll*

 • nynaeve

  Ibland måste man kommentera innan man läser nästa inlägg. Om så bara för att skicka kramar och omtanketankar.