Halvtidsvila.

Ofogade fogar i ett bäcken ställer till bekymmer.
Ont gör det.

Helt plötsligt undviker jag aktivt trappor. Helt plötsligt är det JOBBIGT att resa på sig, sätta sig, resa på sig, sätta sig…

…helt plötsligt är det plågsamt att jobba.

…och jag som tycker så mycket om att promenera…

Inte nu längre. Absolut inte. Nu åker jag omvägar med buss om det spar hundra meters promenad. Och ens tanken på att jag skulle springa för att hinna med en tunnelbana eller buss är helt absurd.

Jag ringer barnmorskan: Det här är ett problem, vad gör man?
Hon bokar läkartid, hon tipsar om sjukgymnast, och jag ringer och bokar tid hos henne, för utprovning av någon sorts resårstödband. Akupunktur är tydligen effektivt också. Whatever, skrattar jag, och säger “Bring it on!”

Läkaren konstaterar innan jag hinner säga något att, “ja, du har problem med foglossning ser jag”. Någon Einstein behöver man inte vara för att se det, nej.
Hur mycket sjukskriven vill jag vara?
Lilla Fröken Duktig säger att vi väl kan prova med halvtid, och så får jag ringa om jag behöver ett nytt intyg på 100%. Jo, så kan vi göra, säger han, men påminner om att “Foglossning sällan blir bättre, ofta sämre, och mycket kan man påverka med hur rädd man är om sig, hur man rör sig: det där kommer sjukgymnasten gå igenom med dig”.

Nästa dag far jag till jobbet.
Där någon annan bokat in socialt evenemang för min brukare som innebär en massa rullstolskörande. Ja, just. Inte så bra, nej. Men det går an, jag biter ihop och tar hjälp av en och annan färdtjänstchaufför när jag får chansen. Tröstar mig själv med att jag blir avlöst på morgonen, innan hela morgonrutinen, med alla vändningar och lyft, ska ske.

Men ingen kommer.
Och jag väntar.
Och ringer jouren. Jo, A är tydligen sjuk, jouren har panik och letar…

…och jag hamnar i att köra hela morgonrutinen.

När jag väl blir avlöst, vid halvtolvhugget, tar jag – utan minsta dåligt samvete – taxi hem. En timme tunnelbana med trapporna vid slussen säger jag HELT NEJ till.

Istället tar hemfärden 20 minuter och resten av dagen sover jag bort.

Och egenligen. VARFÖR ska jag ens jobba halvtid? Det är ju bara dumt.

Nej.
Det där ska jag ordna: Jag ska prioritera att göra sånt som är trevligt, och så ska jag för fasen organisera en hel flytt.

Ja.
Mina kära vänner: I nöden stund prövas ni, för jag kan varken packa, bära eller städa mer än marginellt. Däremot kan jag hålla med mat och kaffe, vara arbetsledare och i allmänhet komma med glada tillrop. Flyttdatum är inte riktigt klart än, för ett gäng målare ska släppas lös i lägenheten först, men maj, första halvan av maj siktar vi på…

Nu ska jag kravla mig upp ur fåtöljen Karlskrona (det är lika spännande varje gång!) för att ge mig ut på äventyr i världen.

 • Jeez

  Och vi packar så gärna! Dina andra vänner får konka! 😉 Redan nu kanske jag ska flagga för en eventuell finlandsresa helgen 9-11 maj…

 • Anonymous

  Så mycket jag bara hinner och kan, med träningar, jobb och långa transporter. Misstänker redan att det blir mer hjärta än händer 🙁
  /Morc

 • älvan

  Jag hjälper till! Är ruskigt bra på att packa ned och packa upp, men är lite svag i armarna. Däremot har jag bra spring i benen!

 • Ms Garbo

  Som sagt, jag behöver flera olika sorters hjälp 🙂

  I förväg kommer vi kunna packa i lugn och ro, och efter kånkandet kommer vi kunna städa i lugn och ro. Själva flytten kommer jag kunna sätta datum ganska mycket själv för, eftersom jag likväl betalar dubbel hyra under maj. Jag har en hel månad på mig att fixa hela skivan.

  Jag är glad och tacksam för att ni finns!

  🙂

 • Kaffemoster

  Än så länge har jag inget jobb, hur det ser ut om halvannan månad vet jag ju inte. Men för övrigt är jag en sån som hellre konkar än packar – men jag kan övertalas till både ock.

  För övrigt fick jag med mig stickbeskrivningen hem igen, den du skulle få när vi träffades sist!

 • Anonymous

  Så länge jag bara inte behöver:
  1) Migsvetsa
  2) Motorsåga
  3) Rörböja
  4) Vatteläckagetäta

  så kan du räkna med mitt fullfjädrade stöd. Dessutom är jag oerhört begåvad på att äta upp sånt som någon annan lagar till!

  🙂

 • vajlan

  jag kånkar också hellre än packar. dessutom är jag bättre på det (precis som jag brukar vara bäst på det jag gillar bättre, eller kass på det jag inte gillar.) städa kan jag tänka mig också.