Fossilerad Creme fraiche…?

I onsdags skulle vi på babymassage, jag och Lilla Essingen. Vi gör oss klara för att gå, och jo, vi skulle verkligen gå, jag tänkte strunta i vagnen och ta bärsjalen bara. Det är enklast så, särskilt om jag inte ska handla, bära något eller så. Jag längtar ju sällan efter att bumba barnvagn upp och ner för trappan här utanför…

Jag stoppar in nyckeln i låset och låser dörren och i samma ögonblick kräks barnet, rätt ner i min urringning.

Oj.

Eh..?

Ja. Det här är en kräkbebis, det har jag konstaterat åtskilliga gånger redan, men just det här hade jag inte tänkt på. Lite drägel kan det komma på tröjan, när han somnat mot mitt bröst, därför lägger jag en liten tvättlapp där, men …

…det är bara att låsa upp dörren, gå in, skala av sig ytterkläder, barn, sjalar och kläder.

Som tur är ha vi gott om tid. Jag kan inte låta bli att skratta åt det absurda i situationen. Om någon annan skulle kräkas på mig skulle jag bli äcklad och arg, nu skrattar jag bara och konstatrar: Jo, jag behöver nog byta tröja och BH…

– – –

Lördag eftermiddag och kväll tillbringar jag delvis med min systeryster, delvis med Jeez+familj. Dessa underbara gudbarn. Både Ester och Elias är ordentligt fascinerade av Skorven, av att han är en bebis som inte ens kan sitta själv. Elias hjälper till när det är dags för blöjbyte; blöter tvättlappen, pekar och visar. Ester är med, omkring, ivägen och överallt. Klappar – en smula hårdhänt – och petar, undersöker och känner och märkligt nog protesterar inte Skorven, tvärtom verkar han trivas rätt bra. Inte ens när hon sätter sig på honom piper han, utan ser sig omkring med förvånat upphissade ögonbryn.

Eftermiddagen blir till kväll, något barn nattas, ett annat somnar själv på en hög med kuddar och madrasser i vardagsrummet, en gudmor rensar – traditionsenligt!- diskbänk, fyller diskmaskin och sprayar och skrubbar köksbord. Inser hur en guddotters stol ser ut. Inte särskilt märkligt med tanke på hur hennes bordsskick är.
Disktrasan pallar inte matchen, men jag letar rätt på en skotte, går på med sprayen och grovsidan på svampen, gnor och gnuggar.

Och där, där jag står och skrubbar min guddotters tripp-trapp-stol slår det mig vad mycket man förmår när det är av kärlek.

Gode Gud.
Låt mig älska, älska oändligt,
så jag slipper förtvivla.

…och jag är alltigenom lycklig när jag studerar något hårt, fastkletat på stolen. Vad kan det vara? Antagligen creme fraiche, det är bland det bästa min guddotter vet. (Bestick är för fegisar)

 • Jeez

  *harkel* det händer att vi rensar diskbänk och torkar av hennes stol själva också…ibland…

  🙂

 • Ms Garbo

  Ajaaa. Och jag rensar diskbänk här hemma också, någon gång då och då.
  Det är bara så mycket trevligare att göra det hos dig!

 • Anonymous

  OK jag diskar bänk och skrapar stol hemma hos dej och du hemma hos J….men vem gör det då hemma hos mej???

  /Moe

 • Ms Garbo

  Jeez – när du kan vara med i “vi-byter-barn-med-varandra-leken” 😀

 • Jeez

  jag ställer upp! om jag nu någonsin blir inbjuden till _anonym_

 • Ms Garbo

  Det tror jag nog vi kan ordna, om _anonym_ nu vill ha sin diskbänk putsad!

  *s*

 • Anonymous

  Varför säga anonym till mej så där? jag signar ju med mitt namn. Ajaa.

 • Jeez

  det tänkte jag inte på…fast jag trodde det var du…jag kanske såg undermedvetet?

 • Mia*

  Kära anonym, du skulle ju kunna klicka “Namn/URL” och skriva in namnet i därför avsett fält, så syns det än tydligare.

 • Mia*

  Huh, jag trodde jag skrev dit en smiley!? Oh well, here goes:

  🙂

 • Pingback: Eros och Agape « Inquietum es cor nostrum donec requiscat in Te