Mer skit i skåpen!

För en tid sedan fick jag anledning att grundligt städa mitt skafferi.
Förutom ett och annat litet odjur hittade jag en bortglömd påse med köpebullar.
Hur kan man glömma en påse bullar??
Well,föder man barn har man på något sätt lite annat att fundera på. Åker man sedan dessutom till sommarstugan och blir där i en månad eller två så…


Ja.
Jag tittar på bullpåsen. På bullarna i påsen.
Läser skeptiskt innehållsförteckningen.
Klämmer på påsen, på bullarna.

De är mjuka fortfarande.
De är inte mögliga.
Pärlsockret på dem har inte “smält”.

Ajaaa.
Men nog är det ju så, med köpesbullar, slikt ger en ett annat perspektiv på åldrande.

Men jag studsar inför den avslutande meningen i innehållsförteckningen

“Bakas utan konserveringsmedel”

Ok…?!

Nä.
Jag föredrar nog de här till kaffet istället.
Galet goda blev de!

Och mer: Jag har blivit med hushållsvåg.
Nu ska jag lära mig baka levain!

Fullständigt fritt från skit!

Fråga: Vad ska jag göra med bullpåsen? Omloppsbana runt jorden, tillsammans med verktygslådor och annat skräp?
Mata duvorna med, och se om de överlever?
Fler förslag?

  • Carina

    Mmm, visst ÄR de goda!

    De där bullarna är märkliga. Och utan konserveringsmedel…tror vi på det? De menar säkert “bakad utan det som ni vanliga dödliga tror är konserveringsmedel men vi har hittat ett nytt som inte ännu klassas som konserveringsmedel utan normalt används som ytbehandlare i zinkindustrin”…..eller nåt?

  • Ms Garbo

    Jag kanske (ehum!!) måste göra lite förmiddagskaffe och ta en kaka. Eller tre. (Ehum!!)

    En sak är helt säkert: JAG tänker inte äta de där bullarna!

  • Mia*

    Har du inga råttor i trakterna? ];)

  • Besökaren

    lägg tillbaka dem i skåpet och ta fram dem varje gång du funderar över kemikalier i maten etc. Det vore ett intressant experiment att se hur länge de “överlever”

  • Heidi

    Vi hade en påse kanelgifflar (öppnad påse bör jag tillägga att det var) i stallet i sisådär sex månader. Utan att de såg ofräscha ut och heller inte verkade hårda. Någon i stallet sa “de där måste vara dränkta i konserveringsmedel”. 😉

    “Bakas utan konserveringsmedel” förresten? Okej, det betyder ju inte att de inte kan doppa dem i konserveringsmedel efter att de bakats färdigt så att säga… ;p

  • Joey

    Ajaa, jag håller med Besökaren härovan. Spara och se vad som händer. 🙂
    Jag hade en öppnad påse bröd med en stackars dammig brödskiva kvar hur länge som helst förut. När jag väl tröttnade så hade den fortfarande inte möglat. Bara härdat lite så att säga. 😉