Grodprinsen

Jag läser hos Mymlan om Grodprinsar och studsar till.

Innan Lilla Essingen föddes sydde jag en babyfilt, broderade den, hade den i sängen så att den skulle vara “inluktad” av min doft och redo att användas på BB.
Särskilt ifall det skulle bli så att h*n inte skulle kunna vara hos mig precis hela tiden, då är tydligen det en bra sak; det hade en barnmorska tipsat om, och jag sydde. Eftersom jag flyttade hade jag inte koll på var sysaker och symaskiner fanns, så jag sydde för hand. Febrigt. Bråttom bråttom, man vet ju inte när det är dags, måste bli klar nyss.
Men jag trodde ju aldrig att det faktiskt skulle bli så, att han inte skulle vara hos mig från början, utan ligga på värmebädd på Neonatalen.

Nu blev det som det blev.
Jag vaknade upp efter narkosen, fick veta av en sjuksköterska att det blivit en pojke, att allt gått bra, och strax där efter kom Mamma ner till mig på uppvaket. Hon hade följt med Essingen upp till Neo, men fick veta att jag vaknat. Jag låg i sängen när de körde mig till Neo, knölade in min jättelika säng mellan kuvöserna och värmebäddarna och så fick jag se honom för första gången.
Mitt minne är så suddigt.
Jag var så chockad, så yr efter narkosen, så omtumlad efter det som inte blivit någon speciellt normal förlossning.
…men jag sträcker ut handen, en liten liten hand greppar om mitt finger och jag pratar med mitt barn och han vrider på huvudet och ser rätt in i mitt hjärta och på något sätt så upphör …nej, startar tiden om precis då. Omstart.
Reboot

…och så ser jag. Var är filten? Var är hans filt!! Hans filt, han måste ha sin filt, jag har ju gjort en filt till honom, till just honom, ifall det skulle bli just så här, inluktad och klar, var är den, var är den?!!

Grodprinsen, tretton timmar gammal

Grodprinsen, tretton timmar gammal

Filten kommer till rätta, och det är mormor som börjar kalla killen för Grodprinsen, just efter den filten.

 • http://mymlanthereal.wordpress.com mymlan

  Jo våra söner än prinsar, min är till och med döpt efter en sådan. 🙂 Annat är det med vissa andra.

  • mcsarcne

   Javisst finns det puckon…! (Herrejösses, ibland undrar man hur folk är skapta, hur svårt ÄR det egentligen??)

   …och Erik XIV var ju prins innan han blev kung! Däremot får vi hoppas att vi slipper dårskap och förgiftad ärtsoppa!

 • http://petrastankar2.blogspot.com/ Petra

  Åh, ännu en sak att tänka på! Filt är inhandlad och ska tvättas snarast (och sedan gosas in). Men inte hade jag tänkt på att man kanske borde ta med den till BB! Min BB-väska kommer snart att sprängas! 😉

  • mcsarcne

   Vet du, när jag väl var på BB så … Den där väskan hade jag kunnat lämna hemma, och då låg jag ju ändå inne i fem dygn!.
   Man behöver mycket mindre än man tror.
   Jag hade klarat mig med … ja, några skivor, laddsladdar till diverse telefoner, mp3spelare etc, ett ombyte kläder att åka hem i och lite tandborste. Ja, och så hade jag med mig bilbarnstolen och lite kläder till skorven, så att Mamma skulle slippa åka förbi hemma hos mig och hämta…

 • Fia

  Filtar ja… När vi åkte in till Astrid Lindgren när Björn var åtta dagar gammal, kände jag mig ju lugn och samlad trots att han var lite slö och hade hög feber. Jag tyckte jag hade koll på situationen, jag fick med mig barnet och såg till att ta med hans filt som jag gosat in.

  That’s it. Jag hade inte någon skötväska, jag hade inte några toalettartiklar till mig (avslag. Bindor att byta med, anyone?)

  Jag var nog lite stressad av situationen att ringa efter taxi kl 5 på morgonen för att åka till akuten, trots allt…..

 • Aoh

  Oh my god vilken söt litem krabat.

 • mcsarcne

  Fia: *s*
  Jag har en närakut på andra sidan gatan och det känns bra. Skulle något skita sig så ringer jag inte 112. Jag tar barnet i famnen och springer!. I alla fall vardagar 7-22.
  Eller så kanske man far till Astrid Lindgren ändå, eftersom de är proffar på barn där… Hmmm.

  …och ja, de där monsterbindorna var onekligen praktiska, och samma sak med de där enormt sexiga nättrosorna. Good shit!

 • mcsarcne

  Aoh: Ja. Vad kan jag säga, förutom att du har helt rätt!

  Mallig? Jag?!
  Partisk?!?