Soliblick

Man gör vad man kan för att kompensera.

Jag är en fullständig flop som förälder.

Jag misslyckas KONSEKVENT med att komma i håg de där j*vl* AD-dropparna så jag går på apoteket och köper svindyr solkräm till ättelägget. Själv är jag dålig på att komma ihåg att smörja och greja, mest för att jag oftast klarar mig ganska bra ändå, det är sällan jag bränner mig.

Men nu måste man skärpa sig.

Annars får man onda ögat på sig.

 

Så jag går in på Apoteket. Köper svindyr tub av värsta sort, toppar det hela med att gå på H&M och köpa solhatt med knyt (hur länge tror ni den stannar kvar på skallen annars?) för inte alls lika många slantar.

Ut i verkligheten igen.

Smörjer armar och ben på pojken, knyter på solhatten. Han ser ut som en liten blomma, en tusensköna, där han sitter i vagnen, med de breda vita brättet hängande över öronen.

Han hookar på solkrämstuben. Jättespännande. Tuggar, biter, suger, pillar. Jag kollar var tionde meter att han inte fått upp den – mindre bra med ALL kräm över ALLT på en gång.

Duktig liten mamma.

 

 

 

…my ass.

För sen äter jag ett äpple, hoppar på 4:an vid södra station (shitmiacityakutenmåstekommaihåg!) för att hinna till västerbroplan i tid och där någonstans slutar barnet att leka med solkrämstuben för de dyra pengarna och därnågonstans dumpar han den, sin moder ovetande.

Planer för idag?

Tja, jag ska väl gå på apoteket och köpa svindyr solkräm, antar jag.

 • http://aelvan.blogspot.com Nynaeve

  Jobbigt läge! Du får sätta på honom långärmat… Sy en liten linnedräkt åt honom så att det inte blir så varmt (jag har en bok som du ska få titta i förresten).

 • mcsarcne

  Bok?

  Nene. Något hemsytt orkar jag nog inte åstakomma…
  Annat än medeltidshalvpurjo…

  Solkräm är enkelt, och man kan vara i skuggan också.

 • http://miaisageek.wordpress.com/ Mia*

  Vet du, jag tänker ofta “shitessacityakutenmåstekommaihåg!” – för jag har ju fortfarande inte kommit mig för att skicka tillbaka skivan som är trasig i just den säsong som du ska låna. För att få en ny som funkar. Så det är lugnt för min del. 🙂 Håller för övrigt på att se om hela serien från början så förr eller senare hinner jag möjligen ifatt dig också.

 • mcsarcne

  Men din kollega då, hon som ligger en säsong bakom mig, hon måste ju tugga fradga vid det här laget? Eller har hon tappat sugen? *s*

 • http://miaisageek.wordpress.com/ Mia*

  Min chef? Hon har inte frågat efter nästa så jag får väl nästan tro att hon tappat sugen. Eller så är det bara jag som missat att leverera. Hm. Jag måste nog banne mig fråga.