S/S Underbar

Med stolt för stävar hon fram genom folkhavet, med ett glas rödvin i ena handen och någon sorts tropisk juice i den andra. Svällande former, chockerande färg, nöjd och snyggare än på länge.

Själv sitter jag och vaktar två höga pallar och sköter min uppgift väl.

Hon lägger till, serverar mig glaset och jag njuter av stunden, av sorlet från alla människor, av känslan av att ha makeup på mig.

En stund senare vandrar vi götgatan söderut. Upp i hissen till gondolen, en strawberry daquiri, ett sommarkvällsvackert Stockholm och en mamma som rymt en stund från salivkladdiga bebispussar och blöjbyte efter blöjbyte.

Vi räknar efter : När satt vi så här sist, tillsammans? Ja, Essingen är ju ett år, och innan dess foglossning, och innan dess så spydde jag ju hela tiden… och ungefär där slutar vi räkna.

 

Tre timmar av att bara vara Essa, att bara ta ansvar för sig själv, det var mycket mycket länge sedan, och mycket mycket skönt att uppleva.

 

Sen tar jag pendeltåget hem till verkligheten igen. I ena koftfickan ligger en inköpt flaska barnalvedon från apoteket vid Mariatorget. Hemma väntar en pappa och en feberhet liten kille.

…och allt är under kontroll.

  • Fröken Underbar

    Det var en magisk kväll! Du och jag och bara du å jag. Fantastiskt! Tack!

  • http://deepedition.com deeped

    Och din beskrivning är så vacker av Frk Underbar.