Trafikinformation

Scenen: Undertecknad sitter i en bil, en varm, stor och trygg Volvo. Kymlingelänken heter den väl, vägsnutten mellan E18 och E4 mellan Rinkeby och Södra Kista.

Det skriker till i radion och jag lystrar.

Man vädjar om fri väg, en mycket brådskande ambulanstransport från vardetnuvarnågonstans till Astrid Lindgrens sjukhus.

Och där sitter jag i min bil med tårarna rinnande.

Det borde faktiskt vara FÖRBJUDET att barn blir sjuka, gör sig illa, går sönder, nästan dör.
Jag står bara inte UT med att det ändå händer.

Jag vrider min arm ur led, lyckas sträcka den bakåt i bilen, snudda Lilla Essingens kind en smula och försöker låta bli att bryta ihop och hamna i diket.

Blödigast i världen, det är jag det.

Gick det inte bra vill jag inte veta det.

 • http://drottningsylt.scriptorium.se Drottningen

  Jag hörde det också på radion! Klart det gick bra, för alla flyttade på sig illa kvickt och ambulansen kom fram i ett stycke och allt det där. Så var det alldeles bestämt.

  • mcsarcne

   Bra.
   Torsdags morse, jag var på väg hem till prällen, som skulle passa vattkoppshögen medan jag julbordade mig. Jo. Torsdags morse, vid tiorycket, då körde de snabbt och säkert med en rysligt sjuk onge till AstridLindgren, och nu sover den ongen tryggt och gott och ingen är orolig längre. Japp.

 • Joey

  Jodå…vi lyssnade också på meddelandet…och jag sa sammalika till kärleken…jag fick rysningar av obehag i hela kroppen…just av orden Astrid Lindgren och att ambulansen inte hade bara bråttom utan rysligt bråttom eller vad de nu hade för ord där innan…

 • Pingback: Vad kostar en Latte? « Inquietum es cor nostrum donec requiscat in Te