Med ett öra mot verkligheten

Det är svårt att inte bli provocerad av det här citatet

Henrik von Sydow (M), ordförande i skatteutskottet, ser inga problem med att barnvaktsbranschen framför allt nyttjas av familjer med god ekonomi och två föräldrar.

– Det är där som behovet möjligen är störst, det är där som vardagspusslet har minst marginaler. Det finns ett större behov eftersom den stora bristvaran är tid.

På vilket sätt har ensamstående mer tid, menar du?

– Ja behoven finns där också, men de är större i situationer där bägge jobbar.

Exakt hur menar karln?

Jag skulle väldigt gärna vilja ta honom med på en av mina dagar. Den börjar hemma hos mig klockan fem på morgonen, och slutar vid tiotiden på kvällen. Då ska vi sprätta upp pensionsbesked, löneavier och betala räkningar ihop.

 • http://aelvan.wordpress.com Älvan

  Fullständigt vansinnigt! Klart att det finns mer tid när man är två.

 • http://darnia.livejournal.com/ darnia

  Jag undrar också? Den här veckan är jag själv, och det är helt klart stressigare än annars.

 • http://www.filippas.blogspot.com Filippa

  Skräm inte den stackarn ! Han har aldrig behövt pussla – inte ens som singel. *muttrar* Han kan få vara med mig också en dag – även om jag inte har barn. Kanske förstår han då att lön, tid och sällskap liksom hänger lite ihop.

  • mcsarcne

   Åh, Filippa, jag vill absolut inte skrämma honom. Jag vill bara få höra hur han tänker, och visa honom de val som bildat mitt liv, och de förutsättningar jag begränsas av. Sen får han gärna bjuda mig på frukost och så följer jag honom en dag. Jag vill förstå!