Tant undrar.

Kan någon vänlig människa förklara för tant.

Varför är de så älskade?

Jag, som är en … ekonomisk (nej, inte snål!) människa skulle aldrig komma på tanken att betala sjuhundra kronor för ett par tygskor.
Jag har också mycket kräsna fötter, som får ont/skavsår av det mesta och skor med så tunna sulor är jag inte alls nyfiken på. I synnerhet inte när de kostar sjuhundra kronor.

Förklara för tant.
Vad är grejen?

  • http://it-tjej.idg.se/karriarmorsan Helen Kreutz-Bolander

    Jag undrar oxå även om jag föll till föga när vi var i England och hela familjen köpte varsina Converse. Nellie, 15, köpte två par tom. Där kostade de ungefär hälften men även det är dyrt för skor som inte håller längre än vad näsan räcker.

    Förra veckan var vi hos en sjukgymnast för att fixa specialsulor till dotterns fotbollsskor för att hon inte ska få ont i fötterna. Jag frågade då om det finns skor som hon inte ska använda, sjukgymnasten tittade på Conversen och sa att det är värdelösa skor för att de är platt och inte har ngt stöd men att de är snygga.

    Så även om jag fallit för pressen förstår jag inte varför småtting till stor gillar dem så.

    • mcsarcne

      Sorry, Helen, att din kommentar inte publicerats, jag hittade den i spamfiltret!? #wtf!!

  • http://aelvan.wordpress.com Älvan

    Nej, jag fattar inte heller. Och särskilt snygga är de inte heller.

    • mcsarcne

      Älvan: Njae, snygga och snygga… De är ju inte fina som HaTillKlänning men i ärlighetens namn, hur snygga är mina älskade klättersandaler? #hrrm…

  • http://oskardahlbom.se/blogg Oskar

    Det är snygga, formar sig snabbt efter foten och sulan är inte så hemskt tunn. De är luftiga och otroligt sköna att ha på sommaren. Dock är de lite platta men väldigt lätta.

    Jag bär inte enbart chucks men kan inte leva utan några par i skostallet hela tiden.

    • mcsarcne

      Mymlan förklarar också (fast på fb) och jag verkar ha missförstått det där med sulan. Jag måste helt enkelt undersöka saken..?!

  • http://prastflickan.blogspot.com Maria

    Jo, serru tant 😉 för en del av oss är de faktiskt sköna…och fina…
    Men inte tillräckligt för att motivera det hutlösa priset (det är tygskor, dammit!). Jag köpte mina i Amerikat, för motsvarande 200 kronor. Det tyckte jag var ok.

  • tokbusa

    det är stjärnan som är så dyr.

    Helt ärligt – du har inte missförstått sulan. De är obra för både fötter, rygg och knän om man inte är nån supermänniska som tål allt. Jag kunde inte ens gå i såna skor utan att få ont i hela kroppen när jag var ung och skulle föreställa vara hel. Än mindre tänker jag försöka mig på det nu som gammal och trasig.

    Jag tycker inte du behöver undersöka saken. Speciellt inte om du inte tycker de är snygga (vilket de ju inte är) och särdeles inte till det priset!

  • http://aelvan.wordpress.com Älvan

    Jag har ett par, vita, i mim garderob. Mamma hade köpt för stora. Jag får ner mina ortopediska sulor i men de ger ju noll och inget stöd för fötterna så jag tror ändå inte att de funkar. Någon som vill ha?

    • mcsarcne

      Älvan: Jag! Jag vill prova och känna hur de är, om jag har fel eller om jag kanske helt plötsligt fattar grejen.

      Det HAR hänt förut. Helt plötsligt började jag exempelvis gilla oliver.

  • http://deepedition.com Deeped

    Jag köpte fyra par i USA för ungefär samma pris som ett par betingar i Sverige.

    Allt handlar om varumärkeskänsla. Skorna är inte bättre än några andra canvasskor.