De där Tjejsakerna…

Ja, det är inte min grej.
Jag är dålig på dem, känner mig ofta vilsen och klumpig när det kommer till det där klassiskt feminina, det där uttalat kvinnliga.
Make Up till exempel.
Visst kan jag sminka mig hjälpligt, men jag gör det sällan och när det händer känner jag mig både fin och obekväm. (Ja, jag pratar bort läppstiftet på nolltid och råkar klia mig i ögat utan att tänka mig för. Varje gång)
Jag avskyr att köpa kläder och än värre är det att köpa skor. (I helvete “vara fin och lida pin”. Jag har HÄLLT blod ur ett par vita pumps en gång)

Därför har jag lite roligt åt mig själv nu, när jag helt plötsligt kommit in i något sorts nagellacksnoja.
Helt sprunget ur skyn är det inte. Ansvar fördelas jämnt mellan Malin och Filippa. Själv är jag – självklart – fullständigt ansvarslös. Som alltid.
Malin har nämligen en alldeles underbart charmig liten sminkblogg, som även en människa som egentligen är ganska ointresserad av smink kan läsa med behållning. Stor behållning till och med. En sminkblogg som inte bara visar upp olika läppstift och nagellack, utan också bjuder på personliga reflektioner, utmaningaroch gyllene stunder. Och då kan någon som jag åka dit. Och helt plötslig gå till Åhléns City och köpa nagelgrejs för femhundraspänn. Barasådär. (Tro mig, jag är inte den som bränner pengar på skönhetsprodukter)

Så.
Vad köpte jag då? Jo, här Carina, kommer det där vi pratade om idag. Nail Food, från Scratch. Malin lovar att den där lilla flaskan innehåller magiska droppar för såna som oss, som har korta, trasiga, flisiga naglar. Och jag vill så gärna tro på henne att jag köpt den.

Dessutom köpte jag det här underlacket och ett överlack. Det skulle ha blivit Malins rekommendation, det med men jag tiltade nog lite av makeupavdelningsöverslag att det blev OPIs Top Coat och det får duga gott. Lilla Essingen var med under hela äventyret, ledsnade hårt av mitt velande och snurrande bland hyllorna och fick som muta välja ett helt eget nagellack, då bland Depends billiga små mini-lack. När en flaska kostar 25 spänn kan man ta ut svängarna lite.

Om någon tvivlade så vet vi nu, det här är min pojke, det är det, för han valde … ett lila lack! (Helt utan påverkan av Mamman. Sådetså!)

Ja. Ganska mesigt är det, men han är ju ganska liten, med det att han växer till sig blir nagellacken säkert häftigare!

 • Hanna

  Hahahaha, så det blev ett lila lack iallafall! 🙂

  • mcsarcne

   Hanna: På något sätt blir det ALLTID något lila, när jag är ute och rumstrerar i verkligheten. #sådetkanbli

 • Örjan

  Lila funkar ju på både Synthare o Hårdrockare. 😉 Jag tror det står nån flaska i skåpet hemma hos mig med…..

  • mcsarcne

   Det kan EVENTUELLT hända att det kommer fler postningar om Lila Saker. Och Nagellack. Till och med lila nagellack. Har du en sån i badrumsskåpet bär du din manlighet med ära, Örjan!

 • darnia

  Min busunge har plommonröda tånaglar för närvarande.

  • mcsarcne

   Marie: Här har barnet för stundet Spindelmannen-nagellack. Det är ett rött nagellack med blått krackelerande lack ovanpå. Klart udda, men han är nöjd och kompisarna på Dadi är avis 😀

 • http://mysmurklan.blogspot.com/ SqZ

  Sedan jag slutade bita på naglarna (nu gnager jag mest) för ett par år sedan har jag shoppat fler lack än jag kunnat göra slut på 🙂

  • mcsarcne

   Jag har förstått att det är närmast normalt att inte göra slut på nagellack, så fortsätt att shoppa, kära Sqz!