Om mjölksyra I

Det var en dag i Augusti, och det var den dagen då jag, han, vi gav upp. Eller pratade om att ge upp. Eller bara var väldigt ledsna och uppgivna.
Det var en alltigenom dålig dag, trots att solen sken och han var lika vacker som alltid men en usel dag var det.

På en brygga satt vi, åt kycklingsallad som bara smakade papp och både min och hans frustration var stor men tröttheten och förtvivlan än större.

Och vad händer med en muskel när den arbetat länge. Längre. Längst, långt mycket längre än vad som är rimligt eller förståndigt?
Mjölksyra.
Därefter kramp.

Vi höll i, höll fast, höll på från varsitt håll, men utan att gå i samma riktning, vi bar och drog och slet och kämpade men det hela liknade nog allra mest någon sorts berusad dans.

Men här tog orken slut.

Nu släppte vi tillslut ner armarna och lät allt falla.
Hans kärlek, min … ja, besatthet att försöka igen, vänta på miraklet.
Det fanns ju så mycket att vinna.
En pappa till en Onge, t.ex.

Vi reste oss upp, gick från Årstavikens solglitter och slängde våra pappsallader och drömmar i närmsta soptunna och jag åkte till Fröken Underbar för att hetsäta fel sorts choklad – man tager vad man haver – och mina armar och mitt hjärta värkte och allt var över, förtvivlad var jag men det gjorde så ont så ont och allt var över.

Över.

  • Ingrid Öhrnell

    Fanatiskt vackert! Jag satt också på en brygga vid Mälaren för mycket länge sedan och bestämde att jag och A som jag var förlovad med, inte längre skulle fortsätta våra liv ihop! Kände igen allt! Lättnaden, men samtidigt den enorma sorgen över att ha misslyckats med ett gemensamt liv! Så sorgligt, så mycket smärta!

  • Cali

    Det gör ont att läsa, även om det är vackert. Och jag blir fundersam, var detta i år eller var det tidigare? Hur har det utvecklats?
    Det är så förbaskat svårt att inse när det är över, att våga erkänna det.