Som man ropar får man svar

Det är inte bara innehållet i pressmeddelandet från Moderaterna som är uppseendeväckande i sin retorik.

Framförallt är sammanhanget det som får mina ögonbryn att lyftas. Det publiceras nämligen inte på Moderaternas hemsida, utan på Stockholms läns landstings hemsida.

“Till dig som jobbar inom sjukvården i Stockholm vill jag därför rikta en uppmaning. Många frågor är viktiga för en bra sjukvård. En av de mest centrala handlar om jobben. Rösta inte fram en vänsterregering som vill chockhöja arbetsgivaravgiften för unga som jobbar i Stockholms läns landsting. Gör det inte dyrare att anställa nyexaminerade undersköterskor och sjuksköterskor. Rösta inte bort sjukvårdens unga medarbetare.”

Det kommer att bli en lång och smutsig valrörelse, och jag förutspår redan nu att vi kommer få ett rekordlågt valdeltagande.