Kakburk

Jag lagar gärna mat. I allmänhet utan recept, eller så kikar jag så där lite kursivt, första gången jag gör en rätt. Det funkar.
Men bakar man måste man vara lite mer noga. Det är mer kemi i sånt, i synnerhet kakor. Höftar man för vilt flyter de ut, jäser inte, blir för hårda eller muckar på något annat sätt.
Men var hittade jag nu de där goda honungssnittarna? Jo. Hos Flufftoffla. Och det är Annika som hjälper mig när jag ska göra vaniljgass. Anne har lärt mig baka macaroner och jag brukar göra en fyllning på vit choklad och hallon (eller passionsfrukt) som kommer härifrån men man måste scrolla ungefär två mil ner för att hitta, så jag fuskar lite och klipper in mängderna här:

Hallonkräm 125 g vit choklad 50 g färska eller frysta och tinade hallon 2 msk vispgrädde Eventuellt några droppar röd hushållsfärg.

Jag gjorde samma fyllning, men på blåbär, den blev inte lika god. Macaroner är sjukt söta, så fyllningen behöver vara ordentligt syrlig. Jag leker med tanken att testa med lite svartvinbersgele, vad tror ni? Macaroner med jordnötsfyllning blir galet gott.

En annan fantastisk glass jag gjort, och helt säkert kommer göra igen finns här. (Det känns lite vilt att googla på “glass+isobel+kuk” men fungerar gör det 😀 )

En ofta återkommande favorit är min egen cheesecake.

Vad tycker du att jag ska fylla kakburken med? Och vad ska jag göra för tårta till Lilla Essingens fyraårsdag?